Το Κέντρο Πολιτισμού δικαιώνει το όνομά του. Πολιτισμός!

…το Κέντρο Πολιτισμού το οποίο οφείλω να συγχαρώ για το πρόγραμμα των Γιορτών Παλιάς Πόλης μέσω του οποίου άλλωστε δικαιώνει και το όνομά του. Πολιτισμός. Πρέπει να ομολογήσω με το που το διάβασα πέταξα από την χαρά μου. Ήδη έσπευσα να κρατήσω πρώτη καρέκλα πίστα, προμηθεύτηκα και τα τζόνυ μου, με πάγο και κόκα κόλα παρακαλώ, βρήκα την άσπρη κάλτσα με το μαύρο παπούτσι, παρήγγειλα πενήντα δωδεκάδες πιάτα και είμαι έτοιμη για τα μπουζούκια.

Και έλεγα κι εγώ. Τόσο πολύ χάλασαν εκεί επάνω και μου έφεραν πέρσι καλλιτέχνες «κουλτουριάρηδες»; Πού είναι βρε παιδί μου οι καλές εποχές τότε που ξέραμε τι θα πει πολιτισμός και όχι ξενερωσιά! Όμως δεν έχω παράπονο και μπράβο στα παιδιά. Βρήκαν επιτέλους τον δρόμο τους. Αν δε, συνδυάσω όλα όσα ακούγονται και για τις υπόλοιπες εκδηλώσεις στο νομό, Δημήτρεια, Νέστος κ.λ.π. θα περάσω φέτος ένα καλοκαίρι μούρλια και χωρίς έξοδα βρε αδελφέ. Άντε τώρα να μπορούσα εγώ να παραγγείλω μπουκάλι στο My.

Πού τέτοια χλιδή σε καιρό κρίσης. Ενώ ο Δήμος είδατε; Φρόντισε και γι αυτό. Α, και να μην ξεχάσω. Να κάνω έτσι μια πρόταση η έρμη για να πατάξουμε και την ανεργία που πολύ τους απασχολεί στην δημοτική αρχή. Οι μικροπωλητούδες, είδατε γλώσσα; προσαρμοσμένη στον πολιτισμό μας, αντί να πουλούν λουκουμάδες, κατσαρόλες κ.λ.π. στο Λιμνίο ας ανέβουν Πλατεία Μητροπόλεως να πουλάν λουλούδια. Να γίνουν λουλουδούδες δηλαδή. Να μπορούμε να ρίξουμε κι εμείς ένα πανεράκι στους καλλιτέχνες μας. Μπράβο λοιπόν στον πρόεδρο, στο Δημοτικό Συμβούλιο και στον Δήμαρχο για άλλη μια φορά.