Η απάντηση της ΔΕΥΑΞ στις καταγγελίες Ξυνίδη

…η απάντηση της ΔΕΥΑΞ στις καταγγελίες Ξυνίδη ότι εδώ και δύο και πλέον δεκαετίες ο βιολογικός λειτουργεί χωρίς άδεια ενώ η λυματολάσπη πετιέται ανεξέλεγκτα στον χώρο γύρω από αυτόν. Τι απαντά λοιπόν η ΔΕΥΑΞ; Ναι αλλά εμείς νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και κινούμε τις διαδικασίες για να εναρμονιστούμε με την νέα αυστηρή περιβαλλοντική νομοθεσία. Πότε; Τώρα.

Αφού έγινε όλος ο θόρυβος, αφού η καταστροφή στον υδροφόρο ορίζοντα έχει ήδη συντελεστεί, αφού το θέμα βγήκε στην επιφάνεια. Μιαν απάντηση που στην ουσία δεν λέει τίποτε παρά αόριστες θεωρίες περί περιβαλλοντικής προστασίας. Και άντε καλά οι προηγούμενοι ήταν άσχετοι πες, αδιάφοροι πες, έτσι έμαθαν έτσι έκαναν πες, αυτή όμως η δημοτική αρχή διατείνεται σε κάθε ευκαιρία ότι είναι νέα και δεν είναι συνέχεια της παράταξης Στυλιανίδη, την οποία μάλιστα αφορίζει ευκόλως. Αφού λοιπόν οι προηγούμενοι ήταν ότι ήταν, αφού αυτή η δημοτική αρχή είναι η πανάκεια για την πόλη τι έκανε επί δύο χρόνια ολόκληρα που έχει την διοίκηση του δήμου;

Πού είναι η υπευθυνότητά της έναντι ενός τόσου σοβαρού ζητήματος; Γιατί δεν ενημέρωσε τους πολίτες και το σώμα για την κατάσταση που επικρατεί στον βιολογικό; Γιατί εξακολούθησε να πετά ανεξέλεγκτα την λυματολάσπη; Τι έκανε η διοίκηση της ΔΕΥΑΞ προς αυτή την κατεύθυνση; Αποφάσεις για τις καρέκλες των 800 ευρώ παίρνουμε εύκολα. Αποφάσεις και δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και κατ’ επέκταση της υγείας των δημοτών μάλλον αργούμε να πάρουμε, αν πάρουμε βέβαια αυτοβούλως.