Δήμος Τοπείρου: Ο πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων

Ο Δήμαρχος που ισχυριζόταν ότι υποστηρίζει τη διαφάνεια και την ηθική είναι ο πρωταθλητής των απευθείας αναθέσεων. Μόνο τον τελευταίο μήνα, μια ματιά στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ του Δήμου Τοπείρου δείχνει πόσο μεγάλη εμμονή έχει με τη διαφάνεια αφού ο διαγωνισμός είναι μια λέξη άγνωστη ενώ αυτή που επαναλαμβάνεται είναι διαρκώς η ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ

Ασφαλτοστρώσεις σε διάφορους οικισμούς (Τοξότες, Γαλάνη, Εύλαλο, Εράσμιο, Μάγγανα κλπ)   ανατέθηκαν όλες απευθείας χωρίς διαγωνισμό. Η καθαριότητα για χώρους του Δήμου ανατέθηκε απευθείας για 24.600 ευρώ, η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών δόθηκε με απευθείας ανάθεση για 24.600, εργαλεία, ηχητικά, υλικά, επισκευές, ανακαινίσεις, κάγκελα κλπ.

Και δεν είναι μόνο η κεντρική υπηρεσία. Τα νομικά πρόσωπα, οι σχολικές επιτροπές εφαρμόζουν απαράβατα την ίδια τακτική. Δεκάδες απευθείας αναθέσεις κάθε μήνα για υλικά, υπηρεσίες, αναλώσιμα, νομικές υπηρεσίες, ιατρικές υπηρεσίες, καθαριότητα κλπ. Και μετά έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο και να κάνουν μαθήματα ηθικής όλοι αυτοί.