Ένταση και έντονα παρασκήνια στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης

Είχαμε την τύχη ή ατυχία (όπως το πάρει κανείς) να ζήσουμε σε όλο της το μεγαλείο ίσως την πιο έντονη σε αντιπαράθεση συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου της Ξάνθης την προηγούμενη Τετάρτη. Αυτό που μας έμεινε μετά το τέλος αυτής της συνεδρίασης ήταν μία εικόνα έντασης και ταραχής όχι μόνο μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης αλλά και ενός εμφυλίου που άρχισε πλέον να διαφαίνεται στους κόλπους της πλειοψηφούσης παράταξης. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν αποστασιοποιηθεί φανερά και κάποιοι σιωπηλά, όπως φαίνεται από τη στάση τους και είναι πρόσωπα με υπόβαθρο που θα μπορούσαν να αρθρώνουν πολιτικό λόγο.

Για την ώρα το βάρος της άμυνας  σηκώνει στις πλάτες του σχεδόν μόνος ο Δήμαρχος και, μοιραία, δέχεται και τη μεγαλύτερη φθορά αφού απέναντί του έχει πλέον ένα σκληρό αντιπολιτευτικό μέτωπο. Ιδιαίτερη και ίσως αυτόνομη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί  η  στάση του Μ. Τσέπελη που λειτουργεί πια ως εσωκομματική αντιπολίτευση καθώς φαίνεται να υπάρχουν σοβαρά σημεία τριβής στο παρασκήνιο. Ο καιρός θα δείξει την κατάληξη όλων αυτών των αντιπαραθέσεων και εσωτερικών ζυμώσεων που όλοι ευχόμαστε να είναι υπέρ των δημοτών της Ξάνθης και όχι υπέρ αυτών που επιθυμούν να δημιουργήσουν απλά εντυπώσεις και να καθυστερήσουν την εύρυθμη λειτουργία αυτού του Δήμου.

Αυτό όμως που έγινε έκδηλα εμφανές κατά την διάρκεια της συνεδρίασης  και που οι αντιπολιτευόμενοι επεσήμαναν στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ ήταν το γεγονός ότι με τα λεγόμενά του ασκεί ευθέως κριτική στο Μ. Τσέπελη ενώ οι αθόρυβες κόντρες μεταξύ πρώην και νυν της Διοίκησης, που είχαν αρχίσει σιγά σιγά να γίνονται  ορατές, τώρα άρχισαν να γίνονται δημόσιες.