Ο Κούλογλου στον καταυλισμό Προσφύγων του Χαλκερού – Εκδήλωση για την TTIP στην Καβάλα

Την ανάγκη άμεσης μετεγκατάστασης των προσφύγων που φιλοξενούνται στον προσωρινό καταυλισμό του Εσκί Καπού, έξω από την πόλη της Καβάλας, διαπίστωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι του Σαββάτου.

 Αφού ενημερώθηκε από την επικεφαλής του τοπικού παραρτήματος των Γιατρών του Κόσμου, Άννα Γιοβανιού, και το μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την μετεγκατάσταση των προσφύγων από το Εσκί Καπού, Χρύσα Παπαχίντζιου, ο ευρωβουλευτής συνομίλησε με πρόσφυγες, τους οποίους επισκέφθηκε στα αντίσκηνα που έστησε ο Στρατός για τη φιλοξενία τους. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν στον ευρωβουλευτή, ο τόπος είναι άδενδρος, εκτεθειμένος σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στον ήλιο, βρίσκεται δίπλα στην παλιά εθνική οδό και απέχει αρκετά χιλιόμετρα από τα τελευταία σπίτια και καταστήματα της πόλης. Οι πρόσφυγες, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα, αναγκάζονται να την διανύουν πεζή, δίπλα από οχήματα που τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα. Στο μεταξύ, λόγω του μακρού χρόνου διαμονής τους σε έναν χώρο που δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να απασχοληθούν, εκδηλώνουν προβλήματα ιδρυματοποίησης.
«Πρέπει να κινηθεί άμεσα η διαδικασία μετεγκατάστασής τους σε δομές ικανές να τους φιλοξενήσουν, που να διαθέτουν καλύτερες συνθήκες, και οι οποίες να βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό», δήλωσε στο «Καβάλα στο Κόκκινο» ο Στέλιος Κούλογλου, και τόνισε ότι «αυτό το θέμα πρέπει να το προωθήσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση», παίρνοντας ακουσίως θέση στη σύσκεψη φορέων που θα προκαλέσει γι’ αυτό το ζήτημα ο Δήμος Καβάλας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στέλιος Κούλογλου: Αντισταθείτε στο CETAκι που μας ετοιμάζουν οι πολυεθνικές

Απαιτείται συνεχής ενημέρωση και δυναμική αντίδραση των Ευρωπαίων πολιτών, ώστε να δημιουργηθεί ασπίδα κατά των Συμφωνιών TTIP και CETA, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε εκδήλωση στην Καβάλα.

kuloglu ttip 4-6-2016 (6)1465108290Τις επιπτώσεις σε παγκόσμιο, αλλά και σε τοπικό επίπεδο από τις Συμφωνίες TTIP και CETA περιέγραψε, σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας το «Κόκκινο Καβάλας», ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Με τη βοήθεια και κινηματογραφικού υλικού, ο ευρωβουλευτής ανέλυσε τόσο το μέγεθος των πιέσεων των πολυεθνικών εταιρειών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και την μυστικότητα που διέπει τις σχετικές διαβουλεύσεις της Κομισιόν. Τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των πολιτών, ώστε με τις αντιδράσεις τους να μην επιτρέψουν στα κοινοβούλια των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεχτούν τις Συμφωνίες. Μάλιστα, με δεδομένο ότι η Συμφωνία ΤΤΙΡ μάλλον θα καθυστερήσει μέχρι και μετά τις γαλλικές εκλογές, επισήμανε την ανάγκη άμεσων κινητοποιήσεων για την Συμφωνία CETA (με τον Καναδά), η οποία οσονούπω θα έρθει προς ψήφιση τόσο στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και στα εθνικά κοινοβούλια.
“Κάτι μαγειρεύουν”Εντύπωση έκανε η κινηματογραφημένη προσπάθεια Ολλανδού ευρωβουλευτή της Αριστεράς (από τους ελάχιστους που είχαν την δυνατότητα) να μπει στο ιδιαίτερο δωμάτιο της Κομισιόν για να διαβάσει τα πρακτικά της διαβούλευσης. Έπρεπε, σε ελάχιστο χρόνο, να διαβάσει χιλιάδες σελίδες κειμένων, δίχως να έχει κινητό τηλέφωνο, φωτογραφική μηχανή ή άλλη συσκευή, και να κρατήσει σημειώσεις, δίχως να αντιγράφει τμήματα των κειμένων. Υπέγραψε, δε, δήλωση ότι δεν θα μεταφέρει όσα διάβασε ούτε στους συναδέλφους του, ούτε στον Τύπο!!!

Οι Συμφωνίες θα δώσουν την ευκαιρία να περάσουν στις αγορές μεταλλαγμένα και άλλα προϊόντα, στα οποία δεν θα έχει γίνει προληπτικός έλεγχος για την ποιότητα και την καταλληλότητά τους, ενώ θα καταργηθεί ο χαρακτηρισμός των Προϊόντων Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), σημείωσε ο Στέλιος Κούλογλου, γνωστοποιώντας ότι, σε περίπτωση που κάποια χώρα θελήσει να αντιδράσει, η υπόθεση θα οδηγηθεί σε μηχανισμό επίλυσης διαφορών σε διεθνή… ιδιωτικά δικαστήρια!
Ήδη έχουν ξεκινήσει μεγάλες αντιδράσεις πολιτών στην Γαλλία και την Γερμανία, όπου ο Σόιμπλε είναι ένθερμος υποστηρικτής των Συμφωνιών, ανέφερε ο ευρωβουλευτής, ενώ ο παρών στην εκδήλωση βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαφιλίππου, έκανε γνωστό ότι την Παρασκευή, ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή, με τη συμμετοχή διεθνών οργανώσεων, για την εξέταση του περιεχομένου της Συμφωνίας CETA.
Στην πολυπληθή εκδήλωση, οι παραβρισκόμενοι έθεσαν ερωτήματα και κατέθεσαν απόψεις στον διάλογο που διήρκεσε περίπου 2 ώρες.
Πηγή: stokokkino.gr