Φουρτούνες, λουκέτα και διαπλοκή για ΜΜΕ της Θράκης;

Μια πρωτόγνωρη υπόθεση αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες αρχές για δύο κανάλια και μια εφημερίδα της Ξάνθης.

Με επιστολή που έφτασε στο αρμόδιο Τμήμα Εμπορίου και κοινοποιείται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Τύπου, την τοπική Εισαγγελία και άλλους φορείς ζητείται η εφαρμογή του Ν. Ν. 2190/1920 που προβλέπει τη λύση των εταιριών που εμφανίζουν αρνητικά ίδια κεφάλαια. Απαντώντας η αρμόδια αρχή, σημειώνει ότι η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει.

Ειδικότερα η εταιρία του ΘΡΑΚΙΚΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ, ιδιοκτήτρια του Xanthi Channel εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια  203.000 ευρώ (!)  στον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της ενώ η εταιρία  ΘΡΑΚΙΚΗ  ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε, ιδιοκτήτρια του EGNATIA TV εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια 102.000 ευρώ.

TMHMA-ΕΜΠΟΡΙΟΥ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ

 

Συνεχείς περιπέτειες αλλά και πολύ…τύχη !

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο συγκεκριμένοι σταθμοί είχαν βρεθεί προ αντίστοιχου σοκ πριν από 3 χρόνια όταν σε πρώτο βαθμό το Πρωτοδικείο Ξάνθης είχε αποφασίσει τη λύση των εταιριών για το γεγονός ότι -τότε- δεν είχαν δημοσιεύσει ισολογισμούς επί 5 χρόνια ενώ σε δεύτερο βαθμό είχε γίνει δεκτή ή έφεσή τους και αφού δέχτηκε τη δημοσίευσή τους μεταγενέστερα.

Επιστολή και για Εφημερίδα με αρνητικά ίδια κεφάλαια 175.000 ευρώ !

Επίσης, αντίστοιχη επιστολή υπάρχει για την εφημερίδα Μαχητής του ίδιου ομίλου, που ανήκει σε Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, εμφανίζει αρνητικά ίδια κεφάλαια 175.000 ευρώ και αναμένεται να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.  Μάλιστα είναι αρκετά ενδιαφέρον ότι καθώς την εποπτεία των ΕΠΕ έχουν τα κατά τόπους ΓΕΜΗ, με επιστολή του το αρμόδιο τμήμα του Επιμελητηρίου Ξάνθης απαντά ότι τη λύση της εν λόγω εταιρίας μπορεί να αιτηθεί απευθείας στα πολιτικά δικαστήριο ο κάθε ενδιαφερόμενος, ώστε να εκκινήσει αντίστοιχα η διαδικασία.

EBE-1

 

Όπως είναι γνωστό, είναι χαρακτηριστικά ότι το ένα κανάλι στεγάζεται σε ακίνητο που ενοικιάζει το Επιμελητήριο στο κτίριο του,  και στην οποία το Δ.Σ. ο ίδιος ο Πρόεδρος του τοπικού Επιμελητηρίου ! Η εταιρία έχει υπενοικιάσει το ακίνητο από μια ενδιάμεση εταιρία, η οποία επίσης εμπλέκεται σε άλλο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει με τιμολόγια που εκδόθηκαν σε φορείς της περιοχής για λογαριασμό της επίμαχης εφημερίδας, η οποία ανήκει όμως στην επίμαχη ΕΠΕ.

ΓΓΕ: Απαγορεύεται η χρήση ενδιάμεσων για όσους δικαιούνται κρατικών δημοσιεύσεων

Για το δεύτερο αυτό σκάνδαλο, η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, έχει κάνει σαφές με έγγραφό της ότι «η χρησιμοποίηση ενδιάμεσων απαγορεύεται ρητά» βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Με την ίδια εταιρία εμφανίζουν συναλλαγές και αναθέσεις το Επιμελητήριο και ΟΤΑ της περιοχής ενώ η δικαιοσύνη δεν έχει ασχοληθεί με τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις αλλά με όλα τα υπόλοιπα ΜΜΕ που δέχονται καταιγισμό μηνύσεων και αγωγών από τους πολιτικούς που συνδέονται με τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.

Γ.Γ.-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ-2

 

Σοβαρά τα προβλήματα και η διαπλοκή…

Το ζήτημα είναι αρκετά σοβαρό καθώς οι εξελίξεις είναι επιβεβλημένες από την υπηρεσιακή οδό ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να συμπαρασύρει και άλλες εταιρίες της περιοχής οι οποίες εμφανίζουν αρνητικά ίδια κεφάλαια και δεν είχαν ελεγχθεί μέχρι σήμερα. Εντύπωση προκαλεί η διασύνδεση ΜΜΕ, επιχειρηματιών, πολιτικών και άλλων παραγόντων της περιοχής, ενώ μέλη στα Δ.Σ. και μέτοχοι των εταιριών εμφανίζονται κατά καιρούς αρκετοί πολιτικοί της περιοχής.