Επανέρχεται για το Βατοπέδι ο Α .Κοντός και ζητά αποκατάσταση. Τι έχει γραφτεί στο παρελθόν

Ενοχλημένος και αποφασισμένος να αποκαταστήσει την αλήθεια εμφανίστηκε ο Αλέξανδρος Κοντός  με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφερόμενος σε άρθρο του περιοδικού επίκαιρα με τίτλο «Να επιστραφεί η περιουσία του Δημοσίου».

Σωστή η κίνηση του πρώην Υπουργού της ΝΔ ο οποίος αντέδρασε άμεσα και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει στην ανακοίνωσή του δηλώνει μεταξύ άλλων «… την αταλάντευτη πρόθεση μου να ερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, θέτοντας, μάλιστα, τον εαυτό μου στη διάθεση των φυσικών μου δικαστών, με μοναδικό μέλημα την αντικειμενική, αδιάβλητη και δίκαιη αξιολόγηση της υπόθεσης, χωρίς να μπορεί να δημιουργηθεί καμία υπόνοια μεροληψίας ή σκοπιμότητας, όπως μόνο Ανώτατοι Δικαστικοί λειτουργοί μπορούν να εγγυηθούν….» Και καταλήγει ο κ. Κοντός με την επισήμανση ότι «…Προσωπικά, επί έναν χρόνο ζητούσα από τους πολιτικά διώκτες μου να μου δώσουν την ευκαιρία να αποκαταστήσω την αλήθεια, όχι χάριν εντυπώσεων, αλλά με ειλικρινή και αταλάντευτη αποφασιστικότητα να αποκατασταθεί η αλήθεια. Χωρίς όμως, όπως γνωρίζετε, κανένα επί της ουσίας αποτέλεσμα! Οφείλω να επισημάνω δε ότι η πρωτοβουλία μου, που μοναδικό σκοπό είχε να λάμψει η αλήθεια, δεν βρήκε υποστηρικτές ούτε, φυσικά, στη μερίδα των ΜΜΕ που με μεγάλη ευκολία αναπαρήγαν τις συκοφαντικές αθλιότητες σε βάρος μου κατά τη διάρκεια των Εξεταστικών και της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής. Όπως γνωρίζετε, ακολούθως η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαστικής διερεύνησης, η οποία βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης. Προσωπικά, αναμένω τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης με την προσδοκία να λάβω τη δυνατότητα εξάντλησης κάθε νόμιμου μέσου για την αποκατάσταση της αλήθειας και την κατάδειξη της σκευωρίας σε βάρος μου…»

Ο κ. Κοντός  πάντα όταν γινόταν η παραμικρή νύξη στο όνομά του σε θέματα που τον ενοχλούσαν ή που θεωρούσε ότι τον έθιγαν , πάντα ακολουθούσε είτε το δρόμο της δικαιοσύνης με αγωγές, είτε εξέδιδε ανακοινώσεις που στόχο είχαν την αποκατάσταση της αλήθειας, Και πολύ σωστά έπραττε. Δεν ξεχνούμε άλλωστε και άλλα έντυπα μέσα της Ξάνθης που προσπάθησαν  προ οκταετίας  να θίξουν τον τότε υπουργό και βουλευτή της ΝΔ  και να τον εμπλέξουν άμεσα ή έμμεσα στο θέμα την μονής Βατοπεδίου και όχι μόνο. Ας θυμηθούμε μερικά από αυτά τα δημοσιεύματα:

Δημοσίευμα Εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ .. 7 χρόνια πριν .. στήλη «ΑΛΗΘΕΙΕΣ» Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009 «…….Είναι πράγματα που δεν κατέθεσα ούτε στην Εισαγγελέα Αθηνών όταν με κάλεσε, ούτε και στην Εξεταστική … αλλά υπάρχουν καταγεγραμμένα σε ΓΡΑΠΤΑ ΚΕΙMAXITIS 2
ΜΕΝΑ του «Μ» (2008), περίοδο που ο »δικός μας» Αλέκος ήταν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
κι έβαζα το χέρι μου στη «φωτιά» γράφοντας ότι, «δεν υπάρχει καμία ΥΠΟΓΡΑΦΗ του, στις περιβόητες ανταλλαγές»…αφού ο ίδιος στη γιορτή του, μου το ΟΡΚΙΖΟΝΤΑΝ !!!
-Σήμερα λοιπόν προβαίνω σε μια ακόμη σημαντική «αποκάλυψη»….
Στα «ξαφνικά» λοιπόν, -δεν έχει ξεσπάσει ακόμη το σκάνδαλο της Μονής- ο αγωνιστής δικηγόρος Θανάσης Ξυνίδης μου αποκαλύπτει ( 21 Μαρτίου 2008) ότι «οι καλόγεροι-Businessman ξανάρθαν στη Ξάνθη και μάλιστα συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Π. Λύρατζη (στενός συνεργάτης του Υπουργού) προσπαθώντας να περάσουν δύο παλαιά κτίρια που βρίσκονται στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό Βιστωνίδας, μέσα από τα ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης LEADER PLUS!!!!
-Και μάλιστα με τις…ευλογίες του «δικού» μου Κοντού που είναι ενήμερος όπως μου λέει ο Θανάσης που ενημερώνει και τον Μητροπολίτη μας!!!»

http://maxitisthrakis.blogspot.co.ke/2009/02/blog_25.html

Δημοσίευμα Εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ .. 7 χρόνια πριν .. στήλη «ΠΟΛΙΤΙΚMAXITIS 1Η ΣΚΗΝΗ» Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009 «…Η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» συνεχίζει τις αποκαλύψεις της για το ΑΝΘΙΜΟ-ΠΕΔΙ με νέες αποκαλύψεις κατά του τότε Υφυπουργο
ύ
Αγροτικής Ανάπτυξης Κοντού Αλέκου. Η εφημερίδα αφήνει μάλιστα σκληρές αιχμές για τον Ξανθιώτη πολιτικό στο εξαιρετικό ρεπορτάζ του άριστου δημοσιογράφου Κώστα Λασκαρέλια…».

http://maxitisthrakis.blogspot.co.ke/2009/02/blog-post_8068.html

Δημοσίευμα Εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ .. 7 χρόνια πριν… άρθρο «Εκφράζεις μόνο την «παρέα» σου και όχι την κοινωνία » Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009 «…Ο κ. Κοντός Αλέκος, μπορεί να «τραπεζώMAXITIS 3νει» όποιον θέλει… Σαν Υπουργός, τραπέζωνε τον Χατζηευαγγέλου, τον Νεόφυτο και ποιος ξέρει ποιους άλλους ΠΑΣΟΚους στο J.K. της Αθήνας! Τώρα που δεν είναι πλέον Υπουργός και νομίζει ότι με γεύματα στη «Κληματαριά» θα επιστρέψει ο «κόσμος» (;), του, δικαίωμά του

-Το χρήμα ρέει μπόλικο, όσοι «πιστοί» ελεύθεροι να συμμετέχουν …εμείς προτιμάμε να τη βγάλουμε μένα σουβλάκι!
-Πλην όμως δεν έχει δικαίωμα να στέλνει μανιφέστα στην Κυβέρνηση, απειλών με… λαϊκή αντίδραση… «ολόκληρης της κοινωνίας», αν ο Καραμανλής δεν τον βάλει στο ψηφοδέλτιο!!!
Διότι η παράταξη κύριε Κοντέ και χωρίς εσένα, ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ από ότι πήγε στις εκλογές του Σεπτέμβρη 2007, δεν πρόκειται να πάει!!!
Την μία έδρα την έπαιρνε και θα την παίρνει συνέχεια… την δεύτερη «την χαρίσατε» στο ΠΑΣΟΚ με τα καμώματά σας.
-Σου απαγMAXITIS 5ορεύουμε λοιπόν να ομιλείς εξ’ ονόματός όλων μας…
-Πρόδωσες τα οράματά μας και δεν εκφράζεις, ούτε τον απλό πολίτη, ούτε τις ρίζες μας, ούτε και τον αγνό κόσμο της Νέας Δημοκρατίας…!

-Τον «Πύρρο», τον Παπαχρήστου, τον Κοσμά Μπαλτατζή, τον Μιχάλη τον Αμοιρίδη, τον Χατζηευαγγέλου κλπ μπορεί να τους εκφράζεις… Όχι όμως όλους εμάς!!!
-Και ξέρεις κάτι ντόμπρα και σταράτα. «Χωρίς την ΣΕΚΕ όπως τά ‘χεις κάνει πλέον, ούτε… δημοτικός σύμβουλος θα ‘βγαινες!..»

http://maxitisthrakis.blogspot.co.ke/2009/02/blog-post_6432.html

Δημοσίευμα Εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ .. 7 χρόνια πριν… άρθρο «Τα ξέρει ο πρωθυπουργός; » Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009 «…Αυτή η παράταξη που λέγεται Νέα Δημοκρατία, δεν «κόλλησε» ούτε στις κρίσιμες εκλογές του 1997 ή του 1981 που είχε απέναντί της ένα «ανερχόμενο» ΠΑΣΟΚ κι έναν Αλέξανδρο Μπαλτατζή και ούτε και τώρα θα «κολλήσει», «διαπραγματευόμενη» τις θέσεις της, τις αρχές της, τα οράματά της, εν όψει των επόμενων εκλογών, όπου οφείλει να παρουσιάσει μια ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ και ΚΑΘΑΡΑ ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.  Ναι πράγματι…MAXITIS 6
Τον κύριο Κοντό ο Κώστας Καραμανλης, τον αντάμειψε και απλόχερα τον προώθησε. Τον έχρισε στην αρχή Υφυπουργό και στη συνέχεια Υπουργό, πιστεύοντας ότι έχει απέναντί του έναν πολιτικό με αρχές και όραμα να δουλέψει για την ΠΑΤΡΙΔΑ και τον τόπο…
Και όχι φυσικά με του ανέλαβε Υπουργός, με ψευδή βεβαίωση να διορίζει δημόσιο μετακλητό υπάλληλο τον γιο του και λίγους μήνες αργότερα τον «κουμπάρο» του, ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου… και «πρωτοπαλίκαρο»!
Καθότι ο άνθρωπος θα πίστευε πως «αυτά τα πράγματα ποιος θα τα….μάθει, Υπουργοί είμαστε, ότι θέλουμε κάνουμε. Τα κάναμε στη ΣΕΚΕ γιατί να μη τα κάνουμε κι εδώ»…!
-Το ερώτημα είναι άλλο… -«Γνωρίζει» ο Πρωθυπουργός; Τα σημερινά νέα «πολιτικά καμώματα» του πρώην Υπουργού του;…»

http://maxitisthrakis.blogspot.co.ke/2009/02/12.html

http://maxitisthrakis.blogspot.co.ke/2009/02/blog-post_1376.html

Για όλα αυτά τα δημοσιεύματα και ακόμη περισσότερα που είχαν δημοσιοποιηθεί εκείνο το χρονικό διάστημα, ο κ. Κοντός κατέθεσε αγωγές εναντίον του εκδότη της εφημερίδας οι οποίες όμως μετά από ένα χρονικό διάστημα απλά αποσύρθηκαν.

http://maxitisthrakis.blogspot.co.ke/2009/02/blog-post_2770.html