Σήμερα θα ξετυλίξουμε ένα καλοπλεγμένο καλάθι που σαν μανιτάρι μαγικό έχει φυτρώσει και έχει βγάλει βαθιές ρίζες πάνω και ίσως και μέσα στο Επιμελητήριο Ξάνθης. Ας τραβήξουμε λοιπόν την άκρη του και ας ξεκινήσουμε το ταξίδι του να ξεμπλέξουμε τα χιλιομπλεγμένα.
Επιμελητήριο Ξάνθης. Ένα όργανο που ο ρόλος του στην τοπική κοινωνία (σύμφωνα και με τα όσα δημοσιεύει στην επίσημη ιστοσελίδα του) είναι να αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της τοπικής οικονομίας και μέσω της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που έχει αποκτήσει τις τελευταίες δεκαετίες να συνιστά απαραίτητο φορέα υποστήριξης των επιχειρήσεων αλλά επίσης και σημαντικό παράγοντα που κατευθύνει τις εξελίξεις στην οικονομία της περιοχής με βασικότερη πτυχή αυτή του επίσημου συμβούλου στην τοπική ανάπτυξη. Το Επιμελητήριο Ξάνθης λοιπόν δεν είναι προσωπική επιχείρηση κανενός και δεν διαδραματίζει ρόλο συνεργάτη κάποιων μεμονωμένων επιχειρήσεων, ούτε θα έπρεπε να συνδέεται με συγκεκριμένες καταστάσεις και νοοτροπίες. Κι όμως τα τελευταία χρόνια ο μοναδικός του ίσως ρόλος στην κοινωνία είναι να στηρίζει μεμονωμένες καταστάσεις και νοοτροπίες.
Αναφερθήκαμε και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μας στις τραγικές συμπτώσεις που συνδέουν το Επιμελητήριο Ξάνθης με ένα τραστ μέσων ενημέρωσης και εταιρειών που έχουν σκαρφαλώσει και κατοικοεδρεύσει πάνω από το επιμελητήριο Ξάνθης και απολαμβάνει τα οφέλη της προστασίας και της φιλοξενίας του.
Σύμπτωση το γεγονός ότι η εταιρεία με την επωνυμία «ΘΡΑΚΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που μέχρι πρότινος (ίσως και σήμερα) εξέδιδε εικονικά τιμολόγια για λογαριασμό της εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ, έχει ως έδρα της τα γραφεία που βρίσκονται στον επάνω όροφο του Επιμελητηρίου Ξάνθης; Σύμπτωση που πάρθηκε απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του Επιμελητηρίου για υπενοικίαση μόνο για την συγκεκριμένη εταιρία (ΘΡΑΚΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) και σε καμία άλλη εταιρεία που νοικιάζει ακίνητο του Επιμελητηρίου; Σύμπτωση επίσης το γεγονός ότι στα γραφεία της (ΘΡΑΚΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) υπενοικιάζονται οι εγκαταστάσεις στον τηλεοπτικό σταθμό XANTHI CHANNEL ;; Ακόμη μεγαλύτερη σύμπτωση το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στο Δ.Σ. του τηλεοπτικού σταθμού XANTHI CHANNEL και σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ.; Σύμπτωση και το γεγονός ότι η εταιρεία «ΘΡΑΚΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έχει αναλάβει και έχει υλοποιήσει έργα από το Επιμελητήριο Ξάνθης; Πολλές συμπτώσεις που δημιουργούν ερωτηματικά και αναπάντητα ερωτήματα. Αν όλα αυτά δεν είναι διαπλοκή τότε τι μπορεί να είναι;;
Θα επανέλθουμε στο ρόλο του Επιμελητηρίου Ξάνθης και εφιστούμε την προσοχή σας στον σημαντικό ρόλο που οφείλει να επιτελεί και στον στόχο για τον οποίο έχει δημιουργηθεί εξαρχής που δεν είναι άλλος από την στήριξη ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων και για όλων των πολιτών της Ξάνθης. Δεν πρόκειται για το «μαγαζί» κανενός και καθενός. Θα πρέπει να σεβαστούν οι εκάστοτε εκλεγμένοι τον ρόλο και τη σημασία αυτού του οργάνου και να μην το χρησιμοποιούν με τρόπους που δημιουργούν σκιές και υπόνοιες προσωπικών ανταποδόσεων και προσωπικών στόχων.