Παρασκήνια από το Δημοτικό Συμβούλιο

Όπως αναμενόταν η αντιπολίτευση “στόχευσε” στο θέμα της παράβασης του καπνίσματος, ζητώντας ονόματα και δημιουργώντας πολιτικό θόρυβο.   Στη συζήτηση πάντως ο Δήμαρχος απαντησε ότι και ο ίδιος “καπνίζει 3 πακέτα την ημέρα αλλά αναλαμβάνει τις ευθύνες του”. Για μια ακόμη φορά πάντως είδαμε “κοινή γραμμή” των τριών παρατάξεων της αντιπολίτεσης Ξυνίδη, Μπένη και Καμαρίδη όπως προκύπτει από τις δύο κοινές ερωτήσεις που κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Είχε επαναλήφθεί τόσο τυπικά, με την κοινή τους ανακοίνωση προ εβδομάδων , όσο και ουσιαστικά με το κοινό τους -πολυσυζητημένο- δείπνο στο φούρνο του Μ. Τσέπελη. Βέβαια τότε συμμετείχαν και κάποιοι της πλειοψηφίας αλλά από τότε ξεκίνησε η”στενή παρέα”.

To θέμα των περιπτέρων και της έκτασης που έχουν καταλάβει στην πόλη συζητήθηκε εξ αντανακλάσεως στο Δημοτικό Συμβούλιο με το Θ. Ξυνίδη να υποστηρίζει ότι με τη διατύπωση απόφασης στη συνεδρίαση της Δευτέρας, υπάρχει ο κίνδυνος να αφήνει ανεξέλεγκτη την κατάσταση όσον αφορά στο πόσο απλώνονται. Η δημοτική αρχή και η αρμόδια υπηρεσία απάντησαν ότι αυτό αφορά στο τμήμα αδειοδοτήσεων και δεν υπάρχει ο κίνδυνος.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ

Tην ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση του Δήμου Ξάνθης και την καθαριότητα και καλλωπισμό σε όλον τον οικισμό της Παλιάς Πόλης ενόψει της έναρξης του Φεστιβάλ των Μουσικών Σχολείων εκφράζουν οι κάτοικοι. Με ανάρτησή τους σημειώνουν ότι τα ρεπορτάζ που έγιναν από Κανάλι 6 και Xanthi2.gr έπιασαν τόπο. Βέβαια, μπορεί τα ρεπορτάζ να συνέβαλαν αλλά μπορεί έτσι κι αλλιώς να ήταν στον προγραμματισμό του Δήμου. Το θετικό είναι ότι η Παλιά Πόλη είναι πεντακάθαρη και οι Ξανθιώτες περιμένουν τους επισκέπτες τους