Διαμαρτύρονται στο ΣΥΡΙΖΑ για το 12% που κόπηκε το 2011 !

 

…τα εγκαίνια του πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης που έγιναν την Κυριακή το βράδυ με μεγαλοπρέπεια αλλά το κυριότερο με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Μια συμμετοχή που αποδεικνύει και τη σπουδαιότητα του έργου για τους Ξανθιώτες οι οποίοι ήδη αγκαλιάζουν το κόσμημα που πλέον παραδόθηκε προς χρήση και το οποίο φιλοδοξεί να γίνει κοιτίδα πολιτισμού. Κατά την ομιλία του ο περιφερειάρχης Ξάνθης εμφανίστηκε εμφανώς συγκινημένος και δικαίως καθώς είναι ένα έργο που ξεκίνησε επί θητείας του στην τότε Νομαρχία για να ολοκληρωθεί σήμερα και πάλι επί θητείας του αυτή τη φορά από τη θέση του περιφερειάρχη. Πέρα από αυτό όμως η ολοκλήρωση του έργου δίνει άλλη πνοή στην πόλη της Ξάνθης και στον πολιτισμό της ενώ παράλληλα αποτελεί και σημείο έλξης τουριστών αφού αναδείχθηκε η αρχιτεκτονική του κτιρίου, εσωτερικά και εξωτερικά ενώ η χρήση του τελευταίου ορόφου ως καφέ θα συνδυάζει τον πολιτισμό με την ανάπαυλα στο χώρο που έβγαλε το πρώτο του κλάμα ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης. Ένα κτίριο με βαριά ιστορία και συμβολισμό που γίνεται πλέον ζωντανό κομμάτι αυτής της πόλης.

 

…το καλοκαιράκι που ακόμη δεν μπήκε καλά καλά και οι επιτήδειοι που φρόντισαν να το…υποδεχθούν. Ο λόγος για τα πρώτα κρούσματα κλοπής στην παραλία του Άη Γιάννη αφού όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που ανέβασε στο «Στραβά κι ανάποδα» ο Αγκόπ Γιακουπιάν τα σπασμένα τζάμια αυτοκινήτων ήδη είναι γεγονός πριν ακόμη βρέξουμε τα πόδια μας. Αυτό λοιπόν που απαιτείται είναι ιδιαίτερη προσοχή από τους λουόμενους και εγρήγορση φυσικά από τη δημοτική αρχή αν και είναι νωρίς ακόμη, για να πούμε την αλήθεια, για να μπει φύλαξη στους παραλιακούς χώρους. Εγώ πάντως απορώ. Εδώ εμείς ακόμη καλά καλά δεν συνειδητοποιήσαμε ότι ο χειμώνας τέλειωσε και ξεκινάμε σιγά σιγά τις βόλτες μας στην παραλία για τις πρώτες βουτιές, οι επιτήδειοι πότε πρόλαβαν και έπιασαν δουλειά;

 

…η απάντηση του πρόεδρου του ΕΒΕ Στέλιου Μωραϊτη αναφορικά με την κατάργηση της επιδότησης του κόστους εργασίας ο οποίος αναφερόμενος στους βουλευτές σχολίασε πως …ζουν στον αστερισμό των Ιχθύων. Και το δικό μου ερώτημα. Τόσα χρόνια σε ποιον αστερισμό ζούσε ο κύριος Μωραϊτης; Μήπως στον ίδιο αστερισμό; Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά πώς τόσα χρόνια, από το 2010 που σταμάτησε επί της ουσίας να δίνεται το 12%, τηρούσε σιγήν ιχθύος και ξαφνικά σήκωσε την παντιέρα της επανάστασης. Ή μήπως στον αστερισμό της Παρθένου καθώς μάλλον είχε άγνοια για την πραγματικότητα που επικρατούσε και την παγίωση επί της ουσίας της κατάργησης της επιδότησης η οποία απλώς σήμερα επισφραγίστηκε; Καλές οι αντιδράσεις ωστόσο αυτές γίνονται πειστικές όταν δεν έχουν πολιτικό στίγμα και αφορούν πραγματικά στο συμφέρον των επιχειρήσεων. Όταν όμως επί πέντε ολόκληρα χρόνια σωπαίνεις γιατί στα πράγματα είναι το κόμμα στο οποίο ανήκεις και θυμάσαι να επαναστατήσεις όταν η κατάσταση αλλάζει πλέον πολιτικά νομίζω ότι και ο ίδιος γνωρίζεις ότι δεν πείθεις ούτε τον εαυτό σου.

 

…κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…