Τα εικονικά τιμολόγια της Θρακικής Μονοπρόσωπης ΙΚΕ και οι αλλαξο…πενιές στο ΕΒΕ

Κοιτάω την ακίδα στο μάτι του άλλου και δεν κοιτάω τα παλούκι που έχω σφηνωμένο στο δικό μου μάτι. Κοιτάω το μικροκαμωμένο πρόβατο του γείτονα και το δείχνω επιδεικτικά με το δάχτυλό μου αλλά δεν κοιτάω το γεμάτο πληγές δικό μου πρόβατο. Και αντί να προσπαθώ να γιάνω τις πληγές του δικού μου ζώου, προσπαθώ να μεγαλοποιήσω την πιθανή  (έως ανύπαρκτη)αδυναμία του ζώου του γείτονα.

Αυτή είναι η λογική του ανεγκέφαλου. Ενός ανεγκέφαλου που θα τα βάλει με θεούς και δαίμονες αν ασχοληθείς με την ανισορροπία του. Και δεν προσπαθεί να βελτιώσει την μπερδεμένη του ψυχή ούτε να γιατρέψει τις δικές του Πληγές, αντιθέτως προσπαθεί να βλάψει τους άλλους για να ικανοποιήσει  την ένοχη συνείδηση που καβαλάει χρόνια και έχει γίνει βαριά σαν σίδερο.

Η λογική του ανεγκέφαλου ορίζεται και καθοδηγείται μόνο από τον ηλίθιο παρορμητισμό του και τον υπέρμετρο εγωισμό του. Και νομίζει με το ημίτρελο μυαλό του ότι είναι ο σκεπτόμενος  του σύμπαντος που κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τον κρίνει. Πραγματικά αν κάποιος υγειά σκεπτόμενος άνθρωπος θελήσει να μιλήσει για να κρίνει τον σκεπτόμενο κάφρο, το μόνο που μπορεί να ξεστομίσει είναι η αναγούλα που του προκαλεί η επιφανειακή του ηθικολογία του.Και κάτω από την επιφανειακή του ηθικολογία κρύβει την σαπίλα που τον ακολουθεί από τα γεννοφάσκια του.

Είναι πραγματικά αδιανόητο πως κάποιοι άνθρωποι κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους και νομίζουν ότι δεν φαίνονται μη κατανοώντας  ότι έχουν και πολύ μικρά δάχτυλα.  Δηλαδή απλά εθελοτυφλούν προσπαθώντας να αποδείξουν (σε ποιους άραγε) ότι είναι καθαροί και άμεμπτοι. Αρχικά ας το αποδείξουν στους εαυτούς τους και μετά στους άλλους.

Η κοινωνία μας είναι τόσο μικρή και το ποιόν του καθενός είναι τόσο πασιφανές γνωστό, που όσο κι αν προσπαθούν να πείσουν ότι το άσπρο είναι μαύρο, τόσο περισσότερο γίνονται όλο και πιο γελοίοι. Και η γελοιότητα που αντανακλάται σε κάθε τους ενέργεια γυρνάει πίσω στους ίδιουςμε ευστοχία βολής 100%.

Καλό θα ήταν λοιπόν να καλύψουν επιτέλους τις αστοχίες τους με τον λιγότερο τρανταχτό τρόπο, χωρίς να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Γιατί περί αδικαιολόγητων πρόκειται …

Και δεν είναι δυνατόν το πασιφανές δηλαδή την έκδοση εικονικών τιμολόγιων, να μας το παρουσιάζουν κάποιοι ως κάτι μικρής σημασίας ή ασήμαντο. Και φυσικά αναφερόμαστεστην εταιρεία με την επωνυμία  «Θρακική Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία », η οποία  εξυπηρετεί τα συμφέρονται του τηλεοπτικού σταθμού XANTHICHANNEL, που όμως ανήκει σε άλλη εταιρεία και της εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ (συνδρομές και διακηρύξεις), που επίσης ανήκει σε άλλη εταιρεία. Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα ορίζει ό Νόμος και ειδικότερα το άρθρο 19 του ν.2523/1997, όπως οι διατάξεις αυτές συμπληρώθηκαν  και ισχύουν..  «Εικονικό είναι το στοιχείο που εκδίδεται για συναλλαγή ανύπαρκτη στο σύνολό της ή για μέρος αυτής (εικονικότητα ως προς τη συναλλαγή) ή για συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε μεν αλλά από πρόσωπα διαφορετικά από αυτά που αναγράφονται στο στοιχείο ή το ένα από αυτά είναι άγνωστο φορολογικά πρόσωπο, με την έννοια ότι δεν έχει δηλώσει την έναρξη του επιτηδεύματός του ούτε έχει θεωρήσει στοιχεία στην κατά τόπο αρμόδια, σύμφωνα με την αναγραφόμενη στο στοιχείο διεύθυνση, δημόσια οικονομική υπηρεσία (εικονικότητα ως προς το πρόσωπο)..».

Απλά και κατανοητά δοσμένος ο Νόμος  που δεν χρειάζεται να έχεις ούτε φοβερές γνώσεις για να τα κατανοήσεις, ούτε δέχεται παρερμηνεύσεων ¨….ή για συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε μεν αλλά από πρόσωπα διαφορετικά από αυτά που αναγράφονται στο στοιχείο… Το στοιχείο λοιπόν γράφει εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ και  η εταιρεία στην οποία ανήκει«ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ» αλλά οι συνδρομές και οι δημοσιεύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην εν λόγω εφημερίδα έχουν πληρωθεί με συναλλαγή που πραγματοποιήθηκε από πρόσωπα διαφορετικά από αυτά που αναγράφονται στο στοιχείο δηλαδή από την «Θρακική Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία ».

Για να μην προχωρήσουμε περισσότερο και θελήσουμε να αναλύσουμε και το καθεστώς των κτιριακών εγκαταστάσεων του τυπογραφείου «ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ» που ενοικιάζει τον συγκεκριμένο χώρο από το Δήμο Ξάνθης και αν έχουν να πληρώσει ενοίκια  και πόσα (;)  στο Δήμο Ξάνθης, με ό, τι αυτό συνεπάγεται.

Πάντως για ένα πράγμα τους βγάζω το καπέλο..μια με το Δήμο Ξάνθης, μια με το Επιμελητήριο Ξάνθης, πάντα βάζουν το κεφάλι τους κάτω από ταβάνι που ίσως το πληρώνουν όποτε θέλουν ή όποτε έχουν. Γιατί είναι να τρουπώσεις μια φορά..άματρούπωσες ..τρούπωσες!