Τι συμβαίνει με το ΔΕΡΑΣ. Νομίζουν ότι ξεχάστηκε;

Για να μην ξεχνούμε και τα παλιά που κάποιοι μάλλον θέλουν να λησμονήσουν για τους δικούς τους λόγους. Τι έγινε με την φοβερή προσπάθεια των φορέων του τόπου (όπου πρωτοστατούσε και το Επιμελητήριο Ξάνθης) για την οργανωμένη μετεγκατάσταση επιχειρήσεων της Ξάνθης στην περιοχή του ΔΕΡΑΣ;

Ας φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη των πολλών και ας ξυπνήσουμε τους ολίγους από τη λήθη τους. Τα έτη 2009-2011 είχε γίνει μελέτη για την εκμετάλλευση του οικοπέδου στην περιοχή του πρώην εργοστασίου ΔΕΡΑΣ με σκοπό τη δημιουργία εμπορικού κέντρου. Αλλά δυστυχώς η πορεία της εξέλιξης του έργου έχει μείνει στάσιμη εδώ και τουλάχιστον 7 χρόνια. Κανείς δεν μιλάει για αυτό το θέμα σαν να μην έγινε ποτέ αυτή η πρωτοβουλία. Κάποιοι άνθρωποι έδωσαν χρήματα και κάποιοι μόνο υποσχέσεις. Ποιοι έχασαν και ποιοι κέρδισαν νομίζουμε ότι είναι ευνόητο και προφανές. Θα δοθεί ποτέ μία απάντηση ή θα έχει ποτέ μία κατάληξη αυτή η ιστορία; Γιατί κάποιοι επένδυσαν σε αυτή την προσπάθεια και κάποιοι απλά την χρησιμοποίησαν μόνο προς όφελός τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα τόσο από την εισαγγελία Ξάνθης όσο και από τις εισαγγελίες της χώρας για το περιβόητο ποσό- «παράβολο» που λάμβαναν οι τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων και των περιφερειών για να δώσουν στους υποψήφιους τα τεύχη προκήρυξης ώστε να συμμετέχουν σε διάφορες προκηρύξεις του δημοσίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ακόμη ψάχνουν σε ποιο ταμείο και σε ποιο κωδικό πιστώνονταν  αυτά τα έσοδα. Είναι ένα θέμα που βρίσκεται στο στάδιο της έρευνας και περιμένουμε και τα αποτελέσματα αυτής. Αναμένουμε!