Η βιντεοσκόπηση και η διαπλοκή που σου κρύβουν . Τα «αμαρτωλά τρίγωνα»

Μετά την απευθείας ανάθεση της «βιντεοσκόπησης» της συναυλίας Μακεδόνα, καλό να πάρουμε απαντήσεις και να δούμε αν οι δικαστικές, φορολογικές και άλλες αρχές της περιοχής θα έχουν την ίδια ευαισθησία για να ξεσκονίσουν ΚΑΙ αυτές τις δαπάνες, ποιοι εκτέλεσαν αυτή τη «βιντεοσκόπηση», με πιο προσωπικό, ποια σχέση εργασίας κλπ κλπ.

Επίσης καλό θα είναι να ξεσκονίσουν σιγά σιγά τις σχέσεις όλου αυτού του τριγώνου μεταξύ ΜΜΕ, Φορέων, Εταιριών κλπ κλπ, τις αναθέσεις, τις ενοικιάσεις, τις υπενοικιάσεις και όλα αυτά τα ωραία που γίνονται εδώ και χρόνια υπό καθεστώς ασυλίας και ατιμωρησίας. Τέλος οι «φιλιππινέζες» ψάχνουν τρόπο για να αναθέσουν την επόμενη «βιντεοσκόπηση» ή κάποιο άλλο έργο, αρκετά σύντομα, λέει η «διαίσθησή» μας.  Απλώς προσπαθούν να μεταφέρουν τη δαπάνη σε κάποιο σύλλογο, ώστε να μην είναι ορατή στη Διαύγεια. (Στην οποία πάντως, οι αναθέσεις πάνε και έρχονται…) Το έργο το έχουμε ξαναδεί και θα προβληθεί και αυτό αναλόγως.

Τι να σημαίνει άραγε η λέξη διαπλοκή; Ψάξαμε και βρήκαμε λοιπόν την ακριβή της ετοιμολογία και σας την παραθέτουμε  : «Η λέξη προέρχεται από το ρήμα διαπλέκω το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει πλέκω κάτι μαζί με κάτι άλλο σε ένα πλέγμα. Ουσιαστικά η διαπλοκή είναι ένα δίκτυο συμφερόντων, συνήθως αόρατο, τα μέλη του οποίου προσπαθούν να συνεργαστούν για να αποκομίσουν οφέλη. Στο πλέγμα της μπορεί να συμμετέχουν τόσο πολιτικά όσο και άλλα πρόσωπα όπως ιδιοκτήτες καναλιών, επιχειρηματίες κλπ. Αυτοί που «κατηγορούνται» για διαπλοκή ονομάζονται διαπλεκόμενοι. Αντίστοιχα, τα συμφέροντα που εξυπηρετούν ονομάζονται διαπλεκόμενα συμφέροντα».

Τώρα λοιπόν που ξέρουμε με κάθε μικρή αλλά ταυτόχρονα σημαντική λεπτομέρεια τι σημαίνει διαπλοκή ερωτούμε εμείς οι αδαείς :Μήπωςδιαπλοκή δεν είναι οι περίεργες πλοκές και τα πλέγματα που συνδέουν το Επιμελητήριο Ξάνθης με συγκεκριμένα ΜΜΕ και εταιρείες που έχουν κατοικοεδρεύσει πάνω από το χώρο του επιμελητήριου Ξάνθης και χαίρουν ειδικής μεταχείρισης;

Μήπως διαπλοκή δεν είναι  ότι η εταιρεία με την επωνυμία «ΘΡΑΚΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που μέχρι πρότινος  (ίσως και σήμερα) εξέδιδε εικονικά τιμολόγια για λογαριασμό της εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ,   έχει ως έδρα της τα γραφεία που βρίσκονται στον επάνω όροφο του Επιμελητηρίου Ξάνθης όπου ο πρόεδρός του τυγχάνει να είναι μέλος του Δ.Σ και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του τηλεοπτικού σταθμού XANTHI CHANNEL;

Μήπωςδιαπλοκή δεν είναι  το γεγονός ότι  στα ίδια γραφεία  συστεγάζονται και οι εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού XANTHI CHANNEL ;;  Μήπως διαπλοκή δεν είναι και το γεγονός ότι η εταιρεία «ΘΡΑΚΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»  έχει αναλάβει και έχει υλοποιήσει πολλά έργα  από το Επιμελητήριο Ξάνθης; Ξαναδιαβάστε τον ορισμό της λέξης διαπλοκή και παρακαλώ διαφωτίστε μας !

Αρχίζει να μου αρέσει το παιχνίδι που ξεκινήσατε …και ναι το σκέφτομαι σοβαρά .. να παίξω ή να μην παίξω μαζί σας;  και ας κερδίσει ο καλύτερος. Αλήθεια ποιος θα κερδίσει;; Αυτός που θα έχει πάρει τα περισσότερα; Αυτός που θα έχει πάρει τα λιγότερα;; Ή αυτός που τα πήρε με ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ;;  Και τι θα κερδίζει άραγε;

Γιατί εδώ γίνεται μία προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Μας δείχνουν κουνώντας μας το δάχτυλο το δέντρο και προσπαθούν να αδιαφορήσουν ή μάλλον να μας κάνουν να αδιαφορήσουμε για το δάσος που είναι ακριβώς πίσω από το δέντρο.  Άλλωστε η πρόθεσή μας όταν δημοσιοποιήσαμε τις συνδρομές και άλλες δαπάνες, όπως δημοσιεύσεις διακηρύξεων, ψηφισμάτων  κλπ από την «ΘΡΑΚΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ήταν να αποκαλύψουμε ότι τα τιμολόγια που εκδόθηκαν ήταν ΕΙΚΟΝΙΚΑ. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να δημοσιοποιηθούν όλες  οι  αναθέσεις όλων όσα χρόνια πίσω θέλουν.

Αφού όμως θέλετε να το παίξουμε διαφορετικά και με άλλους όρους το παιχνίδι… ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα… όλα είναι στη διαύγεια και ας δούμε τελικά εσείς που ωρύεστε και διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας  με την γνωστή «σοβαροφάνεια» και επιφανειακή ηθικολογία που σας διακρίνει , ποιος τελικά επί δεκαετίες ήταν ο εκλεκτός κάποιων ιδιαίτερα ισχυρών  ; Και ποιος μπόρεσε  με διάφορους τρόπους να επιβάλλει την παρουσία του για να γίνει ο δερβέναγας – νταβατζής της πόλης;  Και να χώσει τις ρίζες του τόσο βαθιά που να μπορεί να ξεφεύγει ακόμη και μετά από πράξεις ακατανόμαστες;

Τελικά αποφάσισα πως θα ονομάσω το εν λόγω παιχνίδι. θα το ονομάσω .. ο εντιμότατος «κάφρος» με τα εικονικά τιμολόγια που φωνάζει στους άλλους γιατί αυτοί δεν εκδίδουν εικονικά τιμολόγια και του χαλάνε την πιάτσα.