Εντάλματα πληρωμής για εφημερίδα από άσχετη εταιρία ;

 

Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Τόλμη για την έκδοση φορολογικών στοιχείων και την πληρωμή δαπανών από το Δήμο Ξάνθης και τα νομικά του πρόσωπα και άλλους φορείς, σε εταιρία ξένη προς το αντικείμενο των υπηρεσιών που περιγράφονται.Πιο συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ της Τόλμης αποκαλύπτονται χρηματικά εντάλματα πληρωμής για συνδρομές της εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ που έχουν εκδοθεί από την εταιρία «ΘΡΑΚΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»ενώ ιδιοκτήτης της εφημερίδας είναι άλλη εταιρία και συγκεκριμένα η «ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ».

Τα τιμολόγια εκδόθηκαν σε Δήμους και φορείς από συνδρομές και άλλες δαπάνες, όπως δημοσιεύσεις διακηρύξεων, ψηφισμάτων  κλπ από την εταιρία«ΘΡΑΚΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», παρότι η εφημερίδα ανήκει σε άλλη εταιρία, όπως αναφέρεται στην ταυτότητά της αλλά και όπως αναφέρεται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για τις εφημερίδες που έχουν δικαίωμα κρατικών δημοσιεύσεων.Η Τόλμη στο δημοσίευμά της ρωτά πως είναι δυνατόν μια εταιρία να εκδίδει τιμολόγια για λογαριασμό μιας άλλης και καλεί τις αρμόδιες φορολογικές και εισαγγελικές αρχές να διερευνήσουν την υπόθεση .

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Αρκεί να βρεις το μέσο για να καταφέρεις να κόβεις αλλού τιμολόγια για άλλες υπηρεσίες και με άλλες αιτιολογίες. Μπράβο στα παλικάρια! Νόμιζαν ότι θα έκαναν πάρτι εις υγείαν των υπόλοιπων κορόιδων.

Και αντί να «λουφάξουν» και να μην προκαλούν, προσπαθούν τώρα να αμυνθούν μέσω επίθεσης. Επιθέσεις που υποτιμούν την νοημοσύνη του πολίτη που ξέρει και με ποιους έχει να κάνει τόσα χρόνια και με το ποιόν που κουβαλούν από τα βάθη των ετών που είναι στην πιάτσα. Αν θεωρούν εαυτούς αθώες περιστερές και τους υπόλοιπους λαμόγια, κάπου στην πορεία σίγουρα έχουν χάσει την «μπάλα». Η οποία κατά τύχη ήρθε και προσγειώθηκε με δύναμη πάνω στα κεφάλια τους. Και προσπαθούν από την ζαλούρα τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Γαυγίστε όσο θέλετε. Εδώ υπάρχουν νόμοι και κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται και αν νομίζετε ότι εσείς είστε υπεράνω του Νόμου … να θυμάστε ότι όλα με ένα τσακ..κόβονται. Και όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στους νόμους. Καμπανάκια … κορδελάκια … τέλος.

Αλλά ακόμη δεν μπορούμε να συνέλθουμε από την τραγική σύμπτωση να έχει έδρα αυτή η περιβόητη εταιρεία τα γραφεία στον επάνω όροφο του Επιμελητηρίου Ξάνθης. Και στα ίδια γραφεία να συστεγάζονται και οι εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού XANTHICHANNEL.Μα είναι δυνατόν..τι σχέση έχουν αυτές οι δυο εταιρείες με το Επιμελητήριο Ξάνθης;;

Το μόνο κοινό που βρίσκουμε είναι η σχέση του Προέδρου του Επιμελητηρίου με τον τηλεοπτικό σταθμό όπου κατέχει θέση  στο Διοικητικό Συμβούλιό της. Απλή σύμπτωση θα μου πείτε! Όπως απλή σύμπτωση είναι και τα έργα που έχει πάρει η συγκεκριμένη εταιρεία από το Επιμελητήριο Ξάνθης. Τελικά όλα είναι μία μεγάλη σύμπτωση και κάποιοι κακόβουλοι προσπαθούν να βάλλουν το κύρος και την αξιοπρέπεια  των αλάνθαστων εκπροσώπων της . Μα πόση κακία να αντέξει κανείς!

Με παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας, μετά από διαμαρτυρίες αρκετών τοπικών παραγόντων, η εκδρομή του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης στις Βρυξέλλες, με πρόσκληση του Ευρωβουλευτή της ΧΑ, ματαιώθηκε. Προηγήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις από γονείς, την ΕΛΜΕ Ξάνθης αλλά και παράγοντες της εκπαίδευσης ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο να γίνει η εκδρομή τάξης του σχολείου και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που προέβλεπε συναντήσεις με τον εν λόγω ευρωβουλευτή.

Μετά την απόφαση υπήρξαν γονείς που διαφώνησαν όπως και οι καθηγητές που  είχαν οργανώσει την εκδρομή ενώ από την άλλη πλευρά παράγοντες της εκπαίδευσης και εκπαιδευτικοί του συλλόγου διδασκόντων αντιδρούν, θεωρώντας ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την εμπλοκή της Χ.Α. με την εκδρομή του σχολείου, πριν δώσουν τη συγκατάθεσή τους. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να υπάρξει συνέχεια μετά το θόρυβο που ξέσπασε και που είχε σαν αποτέλεσμα, την παρέμβαση του Υπουργείου για να ματαιωθεί η εκδρομή που είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει το βράδυ της Κυριακής.