Το ενδιαφέρον του νομικού κόσμου συγκέντρωσε η δίκη με κατηγορούμενους Μαρία Κώστογλου και Γιώργο Συληγαρδάκη για την υπόθεση Μίχογλου και Χρυσής Αυγής.

Οκτώ μήνες φυλακή με τριετή αναστολή αποφάσισε το δικαστήριο για Μαρία Κώστογλου και Γιώργο Συληγαρδάκη που κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την υπόθεση  Μίχογλου και Χρυσής Αυγής. Μια δίκη που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του νομικού κόσμου ενώ απαλλακτική ήταν η εισήγηση της εισαγγελέως για τους δύο δημοσιογράφους του Καναλιού 6. Ωστόσο παρά την περί του αντιθέτου θέση της εισαγγελέως η πρόεδρος της έδρας αποφάσισε την καταδίκη των δύο συναδέλφων οι οποίοι και άσκησαν έφεση.

Σχολιάζοντας την απόφαση οι Μαρία Κώστογλου και Γιώργος Συληγαρδάκης τόνισαν ότι σέβονται την κρίση της δικαιοσύνης ωστόσο εξακολουθούν και δημοσιογραφούν σύμφωνα με την συνείδησή τους που δεν επιτρέπει καμία ανοχή στην Χρυσή Αυγή. Προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε ήταν και η απόφασή τους να μην δεχθούν κανένα συμβιβασμό και να μην  υπογράψουν καμία δήλωση μετανοίας. «Έχουμε συναίσθηση όσων λέμε και γράφουμε» τόνισαν οι δημοσιογράφοι «και αναλαμβάνουμε ακέραια την ευθύνη». Η συνέχεια της υπόθεσης θα κριθεί στο εφετείο με την Μαρία Κώστογλου και τον Γιώργο Συληγαρδάκη, να φέρονται αποφασισμένοι να μην κάνουν καμία έκπτωση στις αρχές και στην πολιτική τους στάση έναντι της ναζιστικής οργάνωσης. Μια απόφαση που στηρίζεται και από την διοίκηση του Καναλιού 6.